Κάθε σύγχρονο κράτος που θέλει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών του, πρέπει να προσφέρει στους πολίτες του, πρώτα και πάνω απ΄ όλα, ασφάλεια.
Κάθε σύγχρονο κράτος που θέλει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών του, πρέπει να προσφέρει στους πολίτες του, πρώτα και πάνω απ΄ όλα, ασφάλεια.
Η τακτική του να φεύγεις πυροβολώντας είναι και παλιομοδίτικη και απαξιωμένη. Οι ισχυρισμοί που σήμερα αποφάσισε να δημοσιοποιήσει ο κ. Παπαγεωργίου, μόνο μετά την παύση του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν είναι απλά ετεροχρονισμένοι, είναι και ανυπόστατοι. Ούτε περνά απαρατήρητο ότι για τον ουσιαστικό λόγο της παύσης του, τα χθεσινά θλιβερά και ζημιογόνα για τον τόπο γεγονότα στην Λεμεσό, δεν είχε τίποτα να πει.
Το πρώτο ερώτημα στο μυαλό του κάθε πολίτη είναι γιατί ο κ. Παπαγεωργίου αποφάσισε να δημοσιοποιήσει αυτές τις αβάσιμες καταγγελίες σήμερα, μετά την παύση του και όχι όλο αυτόν τον καιρό που ισχυρίζεται ότι συνέβαιναν; Θα το έπραττε άραγε εάν παρέμενε στην καρέκλα του Αρχηγού της Αστυνομίας;
Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί του, είναι στο ότι ο κ. Παπαγεωργίου δεν είχε την απαιτούμενη αντοχή στην πίεση που κουβαλά μαζί της η θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας. Είναι γεγονός ότι από την πρώτη μέρα άσκησα το νόμιμο δικαίωμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να εποπτεύω την αστυνομία και να δίδω οδηγίες για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος. Δεν αντιλαμβάνομαι από πότε το να εκτελεί ένας Ανώτατος Αξιωματικός της Αστυνομίας τα καθήκοντα του, αποτελεί αφόρητη πίεση ή υπόσκαψη.
Παρά το ανυπόστατο των ισχυρισμών του κ. Παπαγεωργίου, είμαι υποχρεωμένος να ασχοληθώ με τις ετεροχρονισμένες καταγγελίες του:
Θεωρώ αναχρονιστικό και αντιπαραγωγικό να μπω κι εγώ στη λογική να εκτοξεύσω καταγγελίες κατά του κ. Παπαγεωργίου. Δεν εξυπηρετεί. Του εύχομαι κάθε καλό.
Από αύριο η Αστυνομία γυρίζει σελίδα. Μπαίνει σε μια νέα εποχή. Στην εποχή της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας. Από αύριο αρχίζει η πορεία ανάκτησης της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς την Αστυνομία. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια της ολιγωρίας και της αδράνειας. Στην εμπέδωση αυτής της νέας φιλοσοφίας, θα σταθούμε συμπαραστάτες και αρωγοί.